marți, 18 martie 2014

Ce nu v-au spus niciodata stomatologii (cel mai probabil pentru ca nici ei nu stiu)


Ghidul sinucigasului (II) - cum sa ne otravim cat mai eficient, cu fluor...


Daca intr-un articol precedent, tot din seria "Ghidul sinicugasului" vorbeam despre sarea iodata, astazi va propun un alt subiect care starneste multa valva, si anume consumul de fluor dar dintr-o perspectiva noua, pentru a intele mecanismul prin care acesta este absorbit in organism.

Daca intrebati un stomatolog (lucru pe care va recomand cu caldura sa-l faceti, sa verificati si parerea unui specialist) veti primi un singur raspuns: fluorul este benefic pentru dinti, ii intareste si previne formarea cariilor. Si toate pastele de dinti si toate apele de gura din comert au fluor tocmai din acest considerent. Oamenii asta au studiat si asta stiu. Argumentul ca este benefic pentru dinti este deopotriva acceptat sau respins insa in acest articol nu imi propun sa elucidez aceasta problema.

Problema cea mai mare nu este efectul fluorului asupra dintilor ci asupra organismului. Extrem de multi medici nu iau in calcul si faptul ca la nivelul cavitatii bucale, are loc primul transfer de substante in organism. Dintre medicii stomatologi va asigur ca cei mai multi nu stiu despre acest transfer si despre existenta glandelor sublinguale. Ei studiaza si se documenteaza constant despre evolutia tehnologica si mai putin pe interferenta diferitelor ramuri ale medicinei. Acesta este si principalul motiv pentru care atunci cand luam un tratament medicamentos pentru ceva, cel mai probabil este sa se creeze un dezechilibru la nivelul altui organ.

Revenind la problema noastra, din partea stomatologilor, referitor la blamatul consum de fluor veti primi raspunsuri de genul: "pai da dar nu inghititi pasta de dinti, va clatiti si scuipati deci nu exista niciun pericol". Chiar asa sa fie?.. Haideti sa vedem.

La baza limbii sunt glandele sublinguale (in figura de mai jos la punctul b) la nivelul carora are loc primul transfer de substante in organism, substante care nu mai sunt trec prin mediul acid al digestiei.




Absorbtia de substante la nivelul cavitatii bucale este confirmata si de indicatiile ce insotesc anumite medicamente, de a fi administrate sublingual, aceasta conditie fiind una imperativa pentru ca respectivul medicament sa aiba efectul dorit. Multe dintre remediile homeopate folosesc aceasta metoda de administrare.

Poate nu realizati, dar importanta acestui gen de absorbtie este una colosala!!! Acesta este principalul mijloc prin care ne putem imbolnavi de multe afectiuni si principalul aliat cand e vorba despre o nutritie corecta. In cazul de fata, este principala modalitate de infestare a organismului cu fluor.

Bun, acum ca stim cun sta treaba cu absorbtia primara, haideti sa vedem cum ne afecteaza fluorul pe care ni-l administram zilnic, chiar si de 2-3 ori pe zi cu impresia ca facem ce-i mai bine pentru sanatatea noastra.

In medie, jumatate din cantitatea ingerata zilnic este eliminata prin rinichi. Ce se intampla cu restul? Se acumuleaza in oase, in tesuturi si in glanda pineala (se mai numeste si epifiza - glanda de o importanta vitala pentru organism). Ingerarea regulata de fluor creste riscul fracturilor, in exces provoaca infertilitate si contrar parerilor emise de stomatologi, creste riscul aparitiei fluorezei - afectiune caracterizata prin aparitia unor pete opace, galbele sau maronii pe suprafata dintilor si fragezirea acestora.

In cantitati mici, chiar infirme inhiba producerea anumitor enzime si este si factor mutagen, adica determina mutatii la nivelul ADN-ului. In cazul unui test facut pe sobolani, timp de un an, in care li s-a administrat apa fluorizata, s-au constatat modificari morfologice la nivelul rinichilor si al creierului, acumulari semnificative de aluminiu in creier si simptomele asociate bolii Altzheimer.

Alte cercetari au deonstrat legatura dintre ingerarea zilnica a Fluorurii de Sodiu si urmatoarele probleme din organism:

-Disfunctii ale Tiroidei – care afecteaza intregul sistem endocrin conducand la diverse dereglari, inclusiv obezitate.
-Disfunctii Neurologice – IQ micsorat, incapacitatea de concentrare asupra sarcinilor, letargie si oboseala psihica.
-Blocarea secretiei de melatonina, fapt care scade imunitatea impotriva bolilor, accelereaza imbatranirea, produce dereglari ale somnului.
-Calcifierea glandei pineale, ce controleaza instalarea pubertatii.

Fluorura de Sodiu este o substanta extrem de toxica – doar 200 mg de fluor este suficient pentru a ucide un copil si doar 3-5 grame (o lingurita) este destul pentru a ucide un adult. Odata ingerat, fluorul se depoziteaza in tesuturile osoase ale corpului(dinti si oase) si in glanda pineala(care controleaza pubertatea).Efectele adverse se observa de obicei numai dupa un timp mai lung.

Impactul la nivelul creierului
Pana in anii ’90 nici un studiu sau cercetare nu s-a efectuat pentru a determina impactul fluorului asupra glandei pineale (o glanda de dimensiuni mici localizata intre cele doua emisfere ale creierului, responsabila cu producerea hormonului “melatonina”).

Melatonina este un hormon care ajuta la reglarea proceselor pubertatii si contribuie la protejarea organismului impotriva degenerarii celulare cauzata de radicalii liberi. O problema majora legata de fluor este acumularea masiva in glanda pineala cu efecte ca: reducerea productiei de melatonina si instalarea prematura a pubertatii.

Teste mai recente au demonstrat ca fluorul poate dauna creierului si are efecte negative asupra capacitatii de invatare. Cinci studii efectuate in China arata o reducere a IQ-ului la copiii asociati cu expunerea la fluor. Un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a sugerat intr-o carte a sa faptul ca fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populatia, impiedicand-o sa devina prea violenta. Metoda si-ar avea originea, dupa opinia lui David Heylen Campos, in cercetarile efectuate in lagarele de concentrare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand nazistii au adaugat in hrana detinutilor mici cantitati de fluor pentru a-i linisti si a-i mentine intr-o stare de letargie mentala care ii impiedica sa se revolte. Jurnalistul afirma ca, de altfel, si unele medicamente utilizate azi in ospicii si aziluri de batrani contin fluor, probabil in acelasi scop: linistirea pacientilor si mentinerea lor in stare de supunere si sub control.

In Romania, apa potabila (de la robinet) nu este fluorizata (inca) – lucru care cu siguranta ni se pare o alegere inteleapta, in urma a tot ceea ce am citit pana acum.
Insa toate produsele de ingrijire a danturii (pasta de dinti, apa de gura) contin fluor,inclusiv pastele de dinti destinate copiilor foarte mici. Totodata, alimentele si bauturile la a caror procesare s-a folosit apa fluorizata, unele ceaiuri, unele formule de lapte praf, carnea dezosata mecanic, reziduurile de pesticide din alimente, toate contribuie cu un surplus de fluor la alimentatia zilnica.

Ce trebuie sa mai stiti ar fi ca fluorul este de 2 feluri:

1. fluorura de calciu, element chimic natural, care se gaseste in natura si apare in panzele freatice subterane (aceasta forma este inofensiva);

2. fluorura de sodiu, element chimic obtinut sintetic, este de fapt un produs rezidual din diverse industrii (nucleara, producatoare de aluminiu sau de fertilizatori). Aceasta forma este cea folosita la producerea pastei de dinti si a apelor de gura, din pacate. Si daca nu sunteti convinsi de acest aspect va sfatuiesc sa va documentati si dvs din cat mai multe surse.

Un alt aspect extrem de important, Fluorura de Sodiu, ca produs rezidual este insotit si de alte metale toxice, de plumb, aluminiu, cadmiu ce intra in corp odata cu fluorul folosind aceeasi cale de acces, glandele sublinguale despre care va vorbeam la inceput, producand fiecare o serie de alte probleme.

Despre teoriile conspirationiste care spun ca si prin consumul de fluor se urmareste controlul numeric al populatiei precum si controlul psihic al oamenilor, nu ma pronunt pentru ca fiecare este liber sa-si formuleze singur concluziile. Insa ce mi se pare suficient de convingator este faptul ca in timp ce unele companii isi cresc exponential cifrele de afaceri anual producand asemenea produse pentru igiena orala, oamenii sunt tot mai sensibili si mai bolnavi.

SOLUTIA

Pentru ca imi displac total articolele care descriu o problema fara a oferi nicio solutie, de aceasta data va propun sa incercati si paste de dinti sau apele de gura fara fluor. Se gasesc la magazinele naturiste, la preturi asemanatoare, uneori chiar mai ieftine decat cele din supermarketuri. 

O alta alternaiva ar mai fi si consumul de aloe vera, turmeric si busuioc, acestea fiind cunoscute pentru capacitatea de a reversa efectele negative ale fluorului. Incercati pe cat posibil sa cumparati legumele de la piata, stiu ca nici astea nu mai sunt ce-au fost insa deosebirea fata de legumele din import ar fi faptul ca cele romanesti nu sunt udate cu apa fluorizata. La noi din fericire,  nu s-a impus aceasta masura distructiva de fluorizare a apei insa multe dintre statele care exporta legume sunt nevoite sa foloseasca surse de apa fluorizata. Daca tot trebuie sa moara omul din ceva, imi stiti deja opinia, e de preferat sa moara din ce cauza doreste, nu dintr-o cauza impusa.

cu tot respectul,
Pavel Dinu

surse: http://www.positivehealth.com/article/colon-health/sublingual-absorption; http://www.descopera.ro; http://http://static.desprecopii.com/

Niciun comentariu: