duminică, 9 februarie 2014

Vreti Transilvania, nu?! Romanii vor capete de politicieni inapti!

Rasfoind cateva publicatii electronice, dau peste o stire mica, prapadita, pricajita al carei text vi-l reproduc integra mai jos, sursa fiind www.libertatea.ro:

”Având precedentul "Petrom", unde în contractul dintre statul român şi firma austriacă, OMV, se stipulează că zăcământul poate fi exploatat până la secăturie de către cumpărător, multor investitori străini le-au făcut deja cu ochiul bogăţiile României.

Astfel, printre cei care şi-au anunţat deja intenţia de a cumpăra cât mai mult teren agricol în ţara noastră, în special în Transilvania sunt vecinii din Ungaria, care vor să devină cei mai importanţi proprietari de pământ din această zonă a României.

Ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Andor Szabo, a spus că ţara sa are o strategie care vizează cumpărarea de terenuri agricole, silvice şi a celor pe care se află izvoare de apă minerală din Transilvania.

Concret, cetăţenii care vor dori să îşi vândă pământul vor putea contacta ambasada ori consulatele maghia­re din România. Un funcţionar al aparatului diplomatic ori consular maghiar se va deplasa la faţa locului şi va evalua terenul.

Apoi, el îi va face o ofertă vânzătorului. Acesta va putea încasa o sumă pe loc sau va putea opta pentru posibilitatea de a primi o rentă viageră, plus dreptul de a folosi tere­nul până la moarte. După decesul său, terenul ar urma să intre în proprietatea statului maghiar.

„Intenţionăm să oferim acest teren acelor tineri care doresc să lucreze în agricultură şi care nu au pământ", a spus Andor Szabo în declaraţia oferită cotidianului local de limbă maghiară. El a declarat că această strategie nu a fost gândită la Budapesta, ci de autorităţile locale din ţinutul Ţinut Secuiesc.”

Ma si gandeam, mai, ne-am pierdut mintile?!! Cum adica terenul respectiv sa ramana in proprietatea Ungariei? Cine a mai auzit asa ceva? Noi parca stiam ca teritoriul este inalienabil...

A nu se intelege ca am ceva cu toti ungurii, am amici destui de etnie maghiara care sunt intelectuali, de bun simt, au fost educati, vorbesc si maghiara si limba romana fara a avea astfel de imbecilisme de opinii. Dar sunt unii care stiu ca li s-au acordat suficiente drepturi, ca sunt printre cele mai bine tratate etnii din toata Europa dar nu, domnule, NU!

Ei vor Transilvania, sa o si vanda cu acte Ungariei!! Bag seama ca eminentele astea de la conducerea asa-numitului Tinut Secuiesc (alta minciuna gogonata, ca tinutul ala nu a aparut dintr-o gaura neagra si hop si maghiarii acolo ca tot era liber si frumos, aer curat, numai bun pentru ei) au planuri mari pentru Romania... Acum s-a intamplat ca in proverbul ala, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Domnilor, cand mergeti si stati intr-o alta casa, respectati gazda si va supuneti obiceiurilor locului, daca nu, va luati frumusel valiza si mergeti unde sunteti mai bine tratati, adica acasa la mamica...

Lasand orice urma de manierisme la o parte, va adresez dvs, d-lor politiceni romani urmatorul mesaj: Daca asa ceva ajunge sa se intample, va promit solemn, eu si inca vreo cateva milioane de romani care nu mai pot in tara asta, ca vor cadea multe capete, dintre ale dvs.. Daca nu aveti de gand sa rezolvati aceasta problema in cazul de fata fara niciun fundament istoric, puteti sa stati ”linistiti”  ca asta e picatura care umple paharul. Va sfatuiesc sa nu ne mai desconsiderati pentru ca oricat ar fi scazut populatia tarii, dvs sunteti cateva sute, fie mii, dar noi suntem multe milioane. Iar conturile dvs din banci ma tem ca n-o sa va ajute prea mult atunci...

Sa va dea Dumnezeu multa intalepciune in a face alegerile corecte pentru ca noua, acelasi Dumnezeu nu ne mai da prea multa rabdare cu dvs!

Atasez si un documentar, multi dintre dvs il stiti dar vreau sa ma asigur ca incheiem problema asta cu continuitatea romaneasca in spatiul carpato-danubiano-pontic. Poate il vedeti si dvs d-lor politicieni in loc sa mai dormiti, pe la vreo sedinta importanta, ca ardeii umpluti.




sursa foto:http://aliosapopovici.files.wordpress.com/2013/04/tinutul-secuiesc-pamant-romanesc-proiect-romania.png

Niciun comentariu: