duminică, 2 februarie 2014

Uimitor! - Lupul de sub Bucegi (reteaua de tuneluri subterane ale dacilor)


Pentru ca m-am saturat sa aud ca Romania nu are nimic de oferit turistilor, ca mare au si altii mult mai frumoasa, ca munti au si austriecii mult mai aratosi etc, m-am hotarat sa va arat astazi un alt soi de atractie cu care ar trebui sa ne mândrim. E foarte putin probabil ca multe populatii sa se poata mandri cu asa ceva. Pentru cei care mai cred ca dacii erau niste barbari pe care i-au civilizat romanii, tunelurile construite sub Bucegi sunt o marturie importanta impotriva acestor ineptii si a multor altor minciuni inventate chiar de ”istoricii” nostri si de cei care ne prezinta ca pe un stat fara puternice radacini antice...

Va propun sa descoperiti lupul de sub Bucegi...

Trasee secrete si drumuri pe sub munti, folosite inca de pe vremea dacilor? O simpla legenda sau …
In fiecare zi, indiferent ca e vara, toamna, primavara sau iarna, sute de persoane vin sa traverseze zona Bucegilor. Unii vin pur si simplu pentru munte, altii vin atrasi de legendele ce cuprind intreg tinutul Bucegilor. Iar altii vin in cautarea comorilor ramase prin pesteri, din cele mai vechi timpuri, asa cum spun legendele locale. Pentru ca in zona Bucegilor trece un lant de drumuri subterane, cunoscute doar de cateva persoane, la ora actuala. In vremuri de restriste, inca din vremea dacilor, obstile trimiteau femeile si copiii aici, tramiteau comorile ce le aveau si porneau la lupta impotriva invadatorilor. Pe sub munte se poate ajunge dintr-o parte in alta a muntilor.

Despre existenta tunelurilor aveau cunostinta numai sacerdotii daci si unii nobili, acestia din urma cunoscand doar anumite treceri strategice si nu pe toate. Ducand mai departe mostenirea spirituala a inaintasilor lor, preotii daci au transmis novicilor secretele trecerilor de sub pamant, secrete preluate de preotii crestini, paznici ai comorilor spirituale si nu numai, ale acestui popor si retransmise mai departe doar calugarilor virtuosi. Pentru ca aici, in interiorul Bucegilor, exista o parte din secretul existential al nostru, al romanilor, ca popor.

Pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor si a celor de dupa ei, platoul Bucegilor era interzis oamenilor de rand. Acolo se antrenau ostile de elita ale domnitorului. Oare de ce, din toate locurile posibile din tara asta, domnitorii au ales ca loc de antrenament tocmai platoul Bucegilor? De ce nu un loc la campie, unde antrenamentul calare se putea desfasura in conditii mai bune? Simplu. Pentru ca, in vremuri de restriste, tezaurul roman era adapostit in tunelele din zona, iar “rosii” aveau ca sarcina prioritara, paza comorilor.

Mai mult, legendele locale vorbesc si despre existenta unui tezaur deosebit. Un tezaur acumulat si pastrat in zona de-a lungul a zeci de generatii de conducatori. Se spune ca fiecare din acestia trebuia sa sporeasca tezaurul pe durata domniei lui si nu avea voie sa foloseasca niciodata odoarele de pret din tezaurul sfant. Cei care nu au tinut cont de asta au fost loviti de un blestem cumplit, ei si familiile lor fiind risipite in vint. Se spune ca acest blestem a lovit cele doua ramuri conducatoare din familia Basarabilor, respectiv ramura Draculestilor si cea a Danestilor, multi domnitori din aceste familii murind asasinati, ei si familiile lor, pentru incercarea de a folosi tezaurul tarii in scop personal.

In ultimii ani, in zona Bucegilor s-au efectuat masurari energetice care au constatat existenta unor campuri de forta extraordinara si a unor treceri subterane care traverseaza muntii dintr-o parte in cealalta. Mai mult, aceleasi masuratori au aratat existenta a doua treceri subterane care merg din zona Bucegilor pana in apropiere de Pestera Ursilor din Carpatii Occidentali, acestea fiind intretaiate din cand in cand de diverse tunele mai mici sau mai lungi.

Ceea ce este uimitor e altceva. Privite de sus aceste tunele nu strabat muntii haotic ci sub forma unor linii care configureaza imaginea unui lup imens, avand gura deschisa, ca atunci cand se arunca asupra prazii. Capul lupului este in Muntii Apuseni iar coada coboara pana in apropiere de Pietrosita, judetul Dambovita. Intrebarea logica este daca aceste treceri subterane au fost facute de mina omului sau daca au fost doar descoperite si folosite de oameni? Este o intrebare la care, deocamdata nu are cine sa raspunda. Insa posibilitatea ca ele sa nu fi fost facute de oameni este destul de mica avand in vedere forma tunelurilor, capul de lup, emblema de necontestat a dacilor.

Asa ca data viitoare când vi se mai spune ca proveniti dintr-o tara ”cu nimic de oferit” sa nu va amagiti cu ideea ca asa este. Avem o cultura absolut fabuloasa, iar pagini din aceasta istorie  va vor fi prezentate si aici, pe blog in speranta ca mai exista consumatori de informatii pertinente nu doar de tabloide ”imbecilizate”. Ca acum se chinuie unii sa ne prosteasca pe cat de mult posibil, este alta poveste insa cei care suntem mandrii de originile noastre nu vom accepta niciodata o indobitocire de masa...

preluare partiala de pe:http://www.horoscop-astrologie.ro/drumurile-subterane-de-sub-munti.html

Niciun comentariu: