vineri, 7 februarie 2014

SUNTEM PE PRIMUL LOC IN EUROPA!!! LA RATA AVORTURILOR... AM UCIS PESTE 20 DE MILIOANE DE SUFLETE



Chiar daca zilnic suntem bormardati cu stiri mondene, despre cine cu cine a mai fost, chipurile, surprins, cine de cine mai divorteaza, se incearca tot mai mult distragerea atentiei noastre de la problemele de o reala importanta pentru Romania. Una dintre ele, avortul...

Si problema e ca nu avem suficienti „luptatori pentru viata”, nu sta nimeni sa le explice mamelor caror riscuri se supun. Si riscurile fizice sunt minime, traumele psihologice in schimb, raman fara vindecare si dau nastere la adevarate traume si surse de boli pe segment emotional. La final am sa atasez un filmulet pe care as vrea sa va rog sa-l vizualizati si eventual sa-l trimiteti mai departe, e unul cu un puternic impact emotional si va spun inca d epe acum nu este genul clasic de filmulet motivational...

Conform wikispaces.com, cercetările efectuate, începând cu 1993 (anul în care autorităţile au început să fie preocupate de fenomen), arată că, în intervalul 1990-1992, avortul, în România, a atins cele mai înalte cote din Europa „şi poate din lume. Reprezentanţii mass-media, fără să se raporteze la analize credibile detaliate – ceea ce arata ca presa românească la acest capitol este vulnerabilă, uşor de intoxicat şi manipulat –, repetă, pe un ton triumfalist, un slogan de genul: „România deţine recordurile la avort, la nivel mondial”.


Dr Mihai Horga, care a ocupat funcţia de director al Direcţiei de Asistenţă Familială şi Socială în Ministerul Sănătăţii şi Familiei, în perioada 2000-2003, aexplicat, în lucrarea sa despre avort, intitulată „Contraception and Abortion in Romania, Backround paper for the strategic assessment of policy, programme and research issues related to pregnancy in Romania”, cum e posibilă subraportarea. „Rata totală a avortului este cu 70% mai mare decât rata totală a fertilităţii (2,2 : 1,3)Coeficientul avorturilor provocate la născuţi vii este egal cu 1,6 avorturi la fiecare născut viu, în conformitate cu estimările din sondaje din ultimii trei ani. Aceste estimări sunt de două ori mai mari decât cele înregistrate în statisticile oficiale, fapt care arată grave disfuncţionalităţi de raportare din sistemul de raportare medical. Lipsa reglementărilor clare privind cerinţele de raportare ale unităţilor mediale private pot explica această situaţie. Un sondaj limitat efectuat de către Direcţiile de Sănătatea Publică Judeţene, în 2001, au arătat că, în anul 2000, existau un număr de aproximativ 80 de mii de avorturi efectuate la cerere, realizate de către clinicile private şi neînregistrate în statisticile medicale. Dat fiind faptul că nu toate judeţele au raportat avorturile efectuate în sistemul privat şi că raportarea unui număr mai mic de avorturi din clinicile private a fost foarte posibilă, numărul real de avorturi efectuate în sistem privat ar putea fi chiar mai mare.

Pornind chiar de la datele oferite de Ministerul Sănătăţii, în 1995, se vede că, în perioada 1990-1992, rata avortului provocat a avut o valoare medie foarte ridicată.Clinicile au fost inundate de femei care solicitau avortul. Ca o consecinţă, rata avortului provocat legal a atins cel mai ridicat nivel din lume – aproape 200 la 1000 de femei între 15-44 de ani, între 1990-1992. Aceasta corespunde unei rate a avortului de aproape 3 avorturi provocate la fiecare născut viu pentru aceeaşi perioadă”. (Fragment din volumul „O viziune asupra vieţii”, manuscrisul ed. a II, revăzută).
Iar asta se intampla acum 10 ani, de atunci acest fenomen sa nu credeti ca s-a oprit la aceste numere!
 
 Despre cum sta treaba acum, aflam de la parintele Nicolae Tanase (caruia am sa-i aloc un articol separat pe blog, este un om care chiar merita orice pentru toata munca sa de „tatic” pentru 400 de suflete salvate de la conditii de trai inumane, fara acces la educatie sau conditii minime de trai sau de la avort): În România, înotăm în sânge! Nu până la glezne, nu până la genunchi, nu până la brâu, nu până la gât, ci până peste cap! Pentru că populaţia existentă în România acum este de 18 milioane. Şi în 20 si ceva de ani, de la moartea lui Ceauşescu încoace,  s-au omorât 18.000.100 de copii! Aceasta este cifra oficială! Este statistica oficială, pentru că există una neoficială, care arată această stare de fapt, şi anume că cifra poate să fie chiar şi dublă!!!”

Unde ajungem in ritmul asta!? Va las pe voi sa raspundeti si sa-mi lasati comentarii, e clar ca ceva trebuie facut si poate n-ar trebui sa stam sa mai tot asteptam de la cei care ne conduc sa faca ceva, ne-au convins ce pot de prea multe ori generatiile de politicieni indiferent de culoarea politica. Poate raspunsul este la noi, in ce putem face si ce putem schimba noi pentru tara asta.

Pentru cele dintre dvs, doamnelor, care inca sunteti nehotarate daca sa mergeti si sa faceti sau nu o intrerupere de sarcina, va spun doar atat, un copil nascut, si dat spre a adoptie are o sansa, una foarte mica, e drept pentru ca sistemul nostru e asa cum e... Dar daca ii refuzati dreptul la viata nu mai are nicio sansa! Si ca sa fiu sincer, habar n-am care sunt sansele Romaniei vorbind pe termen lung. Nu doar femeile sunt responsabile pentru intreruperile de sarcina, si partenerii, tatii poarta aceeasi vina cu atat mai mult cu cat noi nu trecem prin problemele de sorginte psihologica specifice sarcinii. Si va mai lansez o data rugamintea de a viziona filmuletul din subsolul articolului.

Pe aceasta tema, atat de importanta am sa mai revin cu un articol viitor, in care am sa fac o trecere in revista a ONG urilor care lupta impotriva avorturilor, daca stiti sau ati auzit de asemenea grupuri am sa va rog sa mi le indicati si mie, sa avem o lista completa. E bine sa stim  cati „luptatori pentru viata” avem… 

Insa va intreb pe dvs, care e solutia pentru acest dezastru? Ce variante credeti s-ar preta in 2014 societatii romanesti asa cum este ea pentru a diminua macar cu 15-20% numarul avorturilor in urmatorii ani? 

Va multumesc si ma inclin in fata dvs!

Vizionare placuta




sursa foto: deschideochiicrestine.wordpress.com, http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/wp-content/uploads/2012/03/avort1.jpg

Niciun comentariu: